Første opkvalificeringsforløb af undervisere 7-8-2012

Første opkvalificeringsforløb af undervisere….

Den 7 august gennemførte vi det første opkvalificeringsforløb for undervisere.

Kurset omhandlede Udluftnings- og genvindingssystemer for elektrikere og blev gennemført på Selandia i Slagelse.

På venstre flanke ses Carsten H Larsen som stod for undervisningen, herefter Børge Kjeld Leth, Viggo Søstrup og Jørgen Kjærsgaard fra EUC-NVS, Kim Mathiesen fra CELF og Teddy Larsen fra RTS. Som den sidste på højre flanke ses Pia Svendsen som er vor projektsekretær.

 

Kurset omhandlede bæredygtig ventilation og luftskifte i boligen, hvor deltagerne blev rustet til at kunne undervise om energibesparende tiltag og tilbagebetalingstider, der opnås indenfor anlæg med varme, ventilation og aircondition.

På nedenstående billede ses en tydelig demonstration af konsekvensen af ved at vælge det “billige” ventilationsanlæg frem for det “dyre” der nok er dyrere i anskaffelse, men til gengæld bruger det kun cirka 1/3 strøm…. Et forhold der betyder at det “dyre” anlæg har tjent sig hjem på under tre år….

Noget der giver lidt stof til eftertanke, når man tænker på hvor mange boliger der bliver opført efter princippet om billigste ansaffelsespris, snarere end den billigste set ud fra et totaløkonomisk afsæt…

På billedet er der to ventilatorer som hver for sig skal holde en bold svævende ved at udsende en konstant luftstrøm. Forbruget på den “billige” ventilator ses til venstre og forbruget på den “dyre” ventilator til højre.

 

 

Comments are closed.